Stichting Weerdruk,
typografische producties

Entrepotdok 42A
1018 AD Amsterdam
06-55 737 724
info@weerdruk.nl
Bas van der Horst
Bas van der Horst

Bas van der Horst

Op 24 oktober 2022 overleed mijn Neef en Vriend Bas van der Horst. Veel deden wij samen in ons leven, eerst als familie maar al snel als Vrienden.
Ooit… begin 1970 werden jij en jouw geliefde Edith onze opvolgers in het door mij en Olga gekraakte pand in de Conradstraat.
Met zijn tweeën naar NY, familie en vrienden bezoeken, samen plannen bedenken en uitvoeren.
Voor het boek De Wieg, maakte jij de prachtige website. Later hebben we samen het boek Ik heb niets warms voor de winter gemaakt; brieven o.a. van mijn vader uit Kamp Vught. Een klus van jaren, maar wat een mooie samenwerking (met ook Marijn, Ton en Ben). Het resultaat: een mooi boek en een presentatie in het Verzetsmuseum met meer dan honderd mensen als publiek. En wat een mooie reacties op ons geploeter om die onleesbare brieven van mijn vader uit Kamp Vught weer leesbaar te maken.

We hadden nog het plan om de brieven van tante Hennie, de zuster van onze moeders, te openbaren. Brieven uit het klooster waar zij na haar onderduik tijdens de Tweede Wereldoorlog ging wonen en werken en waar zij is overleden.
We zouden nog weer samen naar neef Rolf en zijn vrouw Nora in de VS gaan. De tickets lagen klaar… maar helaas.
En dan ons prachtige nieuwe project: Galerie Weerdruk, echt ons dingetje!
Maar slechts drie tentoonstellingen heb je mee mogen maken, en maken in de breedste zin van het woord. Ik mis je, makker!!!

Bas in de Volkskrant
foto's Edith Bakker, Martin Veltman | artikel de Volkskrant