Nog meer reacties…

Beste Martin,
Het door jou bezorgde boekje heb ik met veel plezier gelezen. Vooral het contrast tussen de brieven van je moeder en je vader vond ik spannend. Het gaf me verder een mooi kijkje in het grassroots communisme in Nederland van vlak voor en tijdens de oorlog. De doos met brieven die je laat zien doet heel erg denken aan de doos die ik vond na mijn ouders overlijden. Allemaal brieven uit hun onderduiktijd. Beide waren ondergedoken in de Rekkense inrichting. Mijn moeder werkte er als groepsleidster tot het eind van de oorlog, mijn vader begon als zodanig , daarna werd hij patiënt in een groep waarin ook Achterberg zat en later toen hij verraden dreigde te worden dook hij onder in de inrichting en later bij een boer in de omgeving. Als ontwerper hield hij zich vooral bezig met het vervalsen – hij zou dat woord nooit gebruikt hebben – met het namaken van persoonsbewijzen en bonkaarten. Al die verhalen kwamen weer boven door jouw boekje. Bedankt daarvoor.Qua uitvoering vond ik het ook mooi. Prachtig papier (arctic schat ik) en mooi van letterbeeld. 

Dag Martin,
Van Bas kreeg ik jullie boek Ik heb niets warms voor de winter. Wat een fraai monument voor je ouders is dat geworden. Het facsimile afbeelden van die ‘kleine’ briefjes tilt ze op tot de waardevolle documenten die ze zijn en brengen het eenvoudig vertelde maar indrukwekkende verhaal heel dichtbij. Mooi gemaakt!

Martin,
Met liefde gedaan, ik heb echt genoten van jullie boek – zo mooi! Dus de recensie meen ik van a tot z! Als ik het bulletin digitaal heb, zal ik het je ook sturen.
met vriendelijke groet,