Reacties op het boek

Beste Rob, Martin en Arjenne,
Ruim een week geleden kreeg ik het boek opgestuurd door Wilda en Willem. Drie dagen later op een zondag ben ik begonnen met lezen en het pakte me zo dat ik het in één keer heb uitgelezen.
Natuurlijk had ik er de pest in dat ik er bij de presentatie niet bij kon zijn wegens medische problemen maar dat zal Wilda jullie wel duidelijk hebben gemaakt.
Natuurlijk wist ik wel wat van jullie ouders en grootouders uit die tijd, maar na het lezen van het boek durf ik wel te vermelden dat dat minimaal was.
Oom Ab en Tante Mick jullie ouders en grootouders hebben er voor gekozen bij overlijden hun lichaam ter beschikking te stellen aan de wetenschap. Des te belangrijker is het dat er nu een boek is en dan is er geen begraafplaats maar een boekenkast waar je in gedachten bij kan staan.

Ha die Martin,
Nogmaals dank voor de uitnodiging. De presentatie van het boek heeft bij ons diepe indruk achter gelaten.
Heb het boek al bijna uit en ben verbaast over de kranigheid van jouw ouders destijds. Goed dat alles nog een uitleg heeft gekregen en ook nog vastgelegd voor ons nageslacht!
Vette groet en mazzel

Beste Martin
Ik heb gisteren enorm genoten van de presentatie van “Ik heb niets warms voor de winter”. Thuisgekomen heb ik er meteen in gebladerd en hier en daar gelezen. Mijn eerste indruk: ontroerend, indrukwekkend en verhelderend. Ik zie ook overeenkomsten tussen Ab (1914) en mijn vader (1913), die beiden eind jaren ’60 buitengewoon pensioen aanvroegen. Ook bij Gerard ging, zeker in die periode, ’s nachts de celdeur weer open voor ondervraging. Dat waren akelige nachten voor hem. Er zijn natuurlijk ook verschillen. En een daarvan is de verzameling brieven van Mick en Ab uit de jaren ’90. Wat een schat aan informatie over het verzet en de persoonlijke ervaring daarvan. Wat een schatten van mensen waren Ab en Mick! De presentaties door o.a. Mirjam, Martin en Bas vond ik ook heel bijzonder. Het kwam allemaal nogal binnen. Los van de presentatie was het ook fijn om een paar mensen tegen te komen: Theo en Magda, Edith Bakker, Joop IJsberg. Edith had ik in jaren niet meer gezien. Met Joop ga ik snel een afspraak maken. Fijne tijd en vriendelijke groet,

Beste Martin
Dank voor het opsturen van het boek “Ik heb niets warms voor de winter”. Verbinding, zorgzaamheid, zorgen voor elkaar, vertrouwen en veiligheid zijn de grote thema’s die Ab en Mirjam hun leven lang hebben uitgedragen én gestimuleerd, in hun omgeving. Volgens mij komen deze waardes ook ongelofelijk mooi tot hun recht in het boek met hun brieven.